Vízinövények okoztak országos áramszünetet Ugandában

2020.04.14. 20:33

Miközben rendkívül szigorú, sokak által bírált kijárási korlátozás van életben (tehát a lakosság zöme otthon ül), kedden országszerte áramszünetet okozott a vízinövényzet Ugandában.

Az MTI az ugandai energiaügyi minisztérium közleménye nyomán azt írja: keddre a kelet-afrikai ország három legnagyobb vízerőművénél is eldugaszolódott a tározók vízkiemelő rendszere.

Közben Yoweri Museveni elnök kedden bejelentette, hogy újabb három héttel meghosszabbítja a két hete elrendelt szigorú karantént az országban, ahol továbbra is tilos a személyautó-forgalom, nincs tömegközlekedés, illetve éjszakai kijárási tilalom van érvényben.  

Noha az ugandai kormány járványügyi intézkedéseit több bírálat is érte, feltehetően ennek a szigornak köszönhető, hogy a 37 millió lakosú országban eddig mindössze 54 emberről bizonyosodott be, hogy koronavírus-fertőzött, közülük nyolcan már meggyógyultak, és még nincs halálos áldozata a kórnak.

Afrika járványügyi helyzetével és egészségügyi felkészületlenségével ebben a cikkünkben foglalkoztunk bővebben.  • Hírek
  • Babaváró hitel