Tibor
2 °C
8 °C

Trump a járvány miatt átmenetileg felfüggeszti a bevándorlást

2020.04.21. 06:14

A koronavírus-járvány miatt átmenetileg felfüggeszti a bevándorlást Donald Trump, közölte a Twitteren az amerikai elnök. A koronavírusra utalva úgy fogalmazott:

a Láthatatlan Ellenség támadására tekintettel, megvédendő munkahelyeinket és nagyszerű amerikai állampolgárainkat, elnöki rendeletet fogok aláírni az Egyesült Államokba irányuló bevándorlás átmeneti felfüggesztéséről.  

A mikroblog-bejegyzésben Trump nem jelölte meg az elnöki rendelet kiadásának időpontját, sem azt, hogy az intézkedés meddig tart és hogyan érinti majd a zöld kártyával már rendelkezőket, írja az MTI.

A Fehér Ház elhárította a választ az amerikai újságírók ezzel kapcsolatos kérdéseire. Az első kommentárok megjegyezték, hogy Donald Trump azt követően tette közzé álláspontját, hogy a Fehér Házban tartott sajtókonferencián a többi között az egyes tagállamok gazdasági életének újraindításáról szólt, Todd Semonite altábornagy, az amerikai hadsereg főmérnöke pedig az Egyesült Államok déli határain épülő falról adott tájékoztatást.

Az amerikai kormányzat a járvány miatt már felfüggesztette a beutazásokat Kínából, Iránból, a schengeni övezetből, az Egyesült Királyságból és Írországból.