Négy rendőrt gázolt halálra egy teherautó Ausztráliában

2020.04.23. 09:21

Teherautó halálra gázolt Ausztráliában, Melbourne egyik gyorsforgalmi útján négy rendőrt, aki megállított és őrizetbe vett egy gyorshajtót. A gyorshajtó, aki sértetlenül úszta meg a szerda esti balesetet, lefotózta az elgázolt rendőröket, majd gyalog elmenekült a helyszínről, és a képeket feltette az internetre, közölték csütörtökön tisztségviselők.

A gyorshajtó, Porsche 911-est vezető 41 éves férfiról kiderítették a rendőrök, hogy tiltott kábítószert fogyasztott, és szerepel a bűnügyi nyilvántartásban – mondta Graham Ashton, Victoria állam rendőrfőnöke. Olyan súlyos esetre, hogy egy balesetben négy rendőr is életét veszti, korábban nem volt példa az állam történetében – tette hozzá.

Őrizetben van a gyorshajtó és a gázoló teherautó vezetője is, aki a baleset hatására sokkot kapott, és elvesztette az eszméletét.

A rendőrfőnök szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a teherautó sofőrje véletlenül vagy szándékosan gázolta el a rendőröket. A tragédia 50 perccel azután történt, hogy a rendőrök megállították a gyorshajtót, és a leállósávban igazoltatták. Éppen arról intézkedtek, hogy autóját lefoglalják, amikor a teherautó belehajtott a rendőrautóba, kiperdítette, majd utána a Porschét találta el, és maga alá gyűrte. A rendőrök az álló járművek mellett álltak, írja az MTI.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport