Ida
6 °C
9 °C

Orbán Viktor levélben köszöntött minden lengyelt Lengyelország nemzeti ünnepén

2020.05.03. 09:32

Levélben köszöntötte Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnököt és rajta keresztül Lengyelország valamennyi polgárát Orbán Viktor a Lengyel Köztársaság nemzeti ünnepe alkalmából - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár vasárnap.

A világjárvány súlyos kihívások elé állít mindannyiunkat, ezért a nemzeteink közötti szoros együttműködésre és szolidaritásra most különösképpen szükségünk van. Örömmel tölt el, hogy visegrádi együttműködésünk rendkívül jól vizsgázik ebben a nehéz időszakban is

- írta Orbán Viktor.

A lengyel-magyar közös munka Magyarország miniszterelnöke szerint hozzájárulhat "Európa keresztény örökségének megőrzéséhez, a kontinens biztonságának és versenyképességének megerősítéséhez, valamint gazdaságaink újraindításához". A levele szerint Orbán abban bízik, a lengyelek és a magyarok hogy európai szinten is eredményesen tudnak fellépni a közös érdekekért, és "a képmutató európai vitákban" a jövőben is számíthat a két ország egymásra.

"Mielőbbi személyes találkozásunkban bízva kívánok Önnek felelősségteljes munkájához sok sikert és jó egészséget" - zárta a lengyel miniszterelnöknek írt ünnepi levelét Orbán Viktor.

Lengyelországban május 3-án az 1791-ben ezen a napon elfogadott alkotmányról emlékeznek meg.