Nyolc ember meghalt, több százan kórházba kerültek, miután egy indiai vegyi üzemnél elkezdett szivárogni a gáz

2020.05.07. 09:24 Módosítva: 2020.05.07. 10:00

Legkevesebb nyolc ember meghalt csütörtökön egy délkelet-indiai vegyi üzemben, miután hajnalban elkezdett szivárogni a gáz. Több száz embert pedig kórházba kellett szállítani mérgezéssel.

A baleset az LG Visakhapatnam városában található polimergyártó üzemében történt. Hajnalban kezdett el szivárogni a gáz, amikor az emberek nagy része még aludt. A gáz ájulást, enyhébb esetben légzési nehézségeket, szemirritációt okozott, az üzem mintegy három kilométeres körzetében lehetett érezni.

A gázszivárgás miatt három környékbeli falu lakosait kellett kimenekíteni lakhelyükről. 

A dél-koreai csoport vegyi részlege, az LG Chem később közölte, hogy ura a helyzetnek az üzemben, minden tőle telhetőt megtesz a dolgozók és a környékbeli lakosok védelmében, elkezdte felmérni a károkat és a baleset körülményeinek kivizsgálását. A kiszivárgott gázt úgy jellemezte, hogy émelygést és szédülést okozhat. 

A cég egy másik tisztségviselője Szöulban azt mondta, hogy a visakhapatnami üzemben már egy ideje szünetel a munka a koronavírus-járvány miatti korlátozások részeként, és a baleset idején sem folyt ott termelés.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport