Öngyilkos lett egy magyar a hetekig karanténban lévő óceánjárón

2020.05.10. 15:49
Az Atlanti-óceán közepén lett öngyilkos egy brit óceánjáró fedélzetén egy, a hajón dolgozó magyar kirándulásszervező. A Carnival Breeze a koronavírus-járvány miatt hetek óta vesztegelt a Bahamákon, most azonban már a hajózási társaság 1300 munkatársával végre Anglia felé tartott. A férfi holttestét kollégái találták meg a kabinjában, szerintük semmi előjele nem volt a tragédiának.

A világ legnagyobb óceánjáró cégének számító Carnival Corporation hajói más társaságok óceánjáróihoz hasonlóan a világ különböző kikötőiben rekedtek a járvány kitörésekor, a flottába tartozó Carnival Breeze a Bahamákon várta a sorsát. A hajó a közelmúltban végül felszedhette a horgonyt,és a társaság 1300 európai dolgozójával indult Angliába, Southampton felé – most éppen az Azori-szigetek felé közelednek.

A kirándulásszervezőként dolgozó 29 éves magyar férfit holttestét a kabinjában találták meg, a jelek szerint önkezével vetett végett életének, ezt a kapitány is megerősítette. A tragédiáról beszámoló hajózási portál szerint a kollégái szerdán beszéltek utoljára a férfival, akinél akkor nem érzékeltek semmi rendkívülit, „csak a szokásos karanténbeszélgetés volt”, mondták.

A Carnival Breeze magyar munkatársa sajnos öngyilkosságot követett el. A  hajón töltött hosszú izoláció után a depresszió keményen sújt le ránk a fedélzeten

– mondta a hajón lévő hangulatról egy munkatársa, a legénységet a hírek szerint sokkolta a tragédia. „Egy barát és kolléga elvesztése rendkívül nehéz. Mindannyiunkra hat ez a szörnyű tragédia, különösen, hogy alig néhány nap lett volna hátra, hogy újra a családjával és szeretteivel legyen” – mondták a magyar férfiról.

A Carnival Breeze fedélzetén lévők a karantén miatti tartós monotóniáról, félelmekkel és bizonytalansággal vegyes unalomról számoltak be, a Cruise Law News nevű oldal szerint a parancsnok sem adott felvilágosítást arról, hogy mi várható. Sz. József három éve dolgozott a Carnival hajóin, munkatársi visszaemlékezések szerint jó csapattag és nagyszerű ember volt.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport