Kórházban és temetésen is merénylet történt Afganisztánban, sok a halott

2020.05.12. 13:38

Két véres támadás is volt kedden Afganisztánban:

  • Három fegyveres támadó betört egy kabuli kórházba, többen meghaltak, köztük két gyerek és az egyik támadó is. A harcok még mindig tartanak.
  • Közben öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az ország keleti részén egy temetésen, sokan meghaltak 

– írja az afgán belügyminisztérium. Az MTI szerint a százágyas állami Dast-e-Barcsi Kórházról van szó, ami Kabul egyik legszegényebb körzetében van. A harcok jelenleg is tartanak a belügyminisztérium szerint, eddig körülbelül 80 embert menekítettek ki az épületből, csecsemőket is. A hírek szerint legalább öt embert megöltek, további négy pedig megsebesült.

A támadást egyelőre senki nem vállalta magára. 

Kabulban több véres merénylet történt az elmúlt hónapokban, amiket az Iszlám Állam terrorszervezet vállalt magára. Az afgán biztonsági erők hétfőn bejelentették, hogy elfogták az Iszlám Állam három magas rangú tagját, múlt héten pedig a terrorszervezet egyik sejtjének több tagját megölték és letartóztatták. Az Iszlám Állam hétfőn pokolgépes merényleteket követett el Kabulban, amikben négy civil, köztük egy gyerek is megsebesült.

Eközben egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát az ország keleti részén található Nangarhar tartományban, egy temetési menetben. Az áldozatok száma egyelőre nem ismert, egyes források szerint legalább 15 halott és több mint 50 sebesült van, egy másik szerint legalább 50 halott és több mint 80 sebesült van.

A tálibok a kabuli és a nangarhari támadások után közölték, hogy egyikért sem ők a felelősek. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport