Nincs elég pénze az ENSZ Népesedési Alapjának, 48 000 jemeni nő halhat bele a szülésbe

2020.05.15. 17:42

Szinte az összes, a jemeni várandós és szülő nők támogatására fordítható pénze elfogyott az ENSZ Népesedési Alapjának (UNFPA), ezért 180 intézményéből 140-et nem tud támogatni júliustól az országban – közölte az ENSZ ügynöksége a hatóságokkal. Az erre fordítható alap kimerülése miatt több tízezer várandós anya élete kerül veszélybe a szülés során, ha nem kap sürgős pénzügyi segítséget az ENSZ Népesedési Alapja. 

A szervezet szerint ha nem tudják segíteni a várandós nőket, akkor mintegy 320 ezer várandós nő nem kaphat ellátást a terhesség során, becsléseik szerint pedig 48 ezren pedig bele is halhatnak a szülésbe. A helyzet pedig csak rosszabbodhat, ha az egyik legelmaradottabb közel-keleti országban nem tudják megfékezni a koronavírus terjedését, írja a CBS News. A május eleji híradások szerint a kolera is ismét megjelent Jemenben.

Az ENSZ Népesedési Alapjának 59 millió dollárra volna szüksége ahhoz, hogy tovább tudja működtetni a jemeni programot. „Nincs egészségügyi rendszerük, sem olyan politikai szervezetük, ami támogathatná őket. Mennyire reménykedhetünk? Csak azt tudjuk, hogy a lakosságnak bennünk van minden reménye" – mondta a CBS News-nak Nestor Owomuhangi, a népesedési alap jemeni képviselője.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport