Leó, Szaniszló
4 °C
17 °C

Júniusban Olaszország is kinyit, nem kell karantén a turistáknak

2020.05.21. 14:49

Olaszország június 3-án megnyitja a határait az uniós állampolgárok előtt, és a beutazóknak nem kell karanténba vonulniuk, írja a CNN.

Giuseppe Conte, olasz miniszterelnök bejelentése szerint a brit turistákra is ugyanazok a beutazási szabályok vonatkoznak majd, mint az EU-s állampolgárokra.

Az nem is volt kérdés, hogy Olaszország meg fogja nyitni a határait, hiszen az ország gazdasága hatalmas arányban támaszkodik a turizmusra. Azonban az bizonytalan volt, hogy a beutazókat kötelezik-e majd arra, hogy karanténba vonuljanak.

A mostani bejelentés szerinte erre nem lesz szükség, ezzel kapcsolatban Giuseppe Conte azt mondta: „el kell fogadnunk ezt a kockázatot, nem állhatunk meg, és nem várhatunk a vakcinára." Azt azonban hangsúlyozta, hogy minden beutazónak kötelező lesz maszkot hordania, és ügyelni kell a megfelelő távolságtartásra is.

Szerdán Görögország miniszterelnöke is bejelentette, hogy az országba utazáshoz nincs szükség negatív koronavírustesztre, és 14 napos karanténra sem köteleznek senkit.