Tünde
11 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Lőtt fejsebbel találtak holtan egy ukrán képviselőt

2020.05.23. 21:16 Módosítva: 2020.05.23. 22:56

Lőtt fejsebbel holtan találták Valerij Davidenko ukrán független parlamenti képviselőt szombaton kijevi irodájának WC-jében – tette közzé a Facebookon Anton Herascsenko ukrán belügyminiszter-helyettes, aki átfogó vizsgálatot sürgetett az ügyben. Davidenko holtteste mellett a helyszínelő rendőrök megtalálták a gyilkos fegyvert.

14 main

Az lb.ua hírportál beszámolója szerint a hatóságok elsődleges feltételezése, hogy a képviselő saját kezűleg végzett magával, de egyelőre nem zárják ki annak lehetőségét sem, hogy egy öngyilkosságnak beállított bűncselekmény történt. Ihor Moszijcsuk volt parlamenti képviselő a hírportálnak azt mondta, hogy a hatóságok jelenleg ellenőrzik a biztonsági kamerák felvételeit, írja az MTI.

A Davidenkóval egy képviselői csoporthoz tartozó Szerhij Sahov a Hromadszke hírportálnak kifejtette, hogy szerinte a honatyát meggyilkolták.

„Biztos vagyok abban, hogy nem lett öngyilkos. Meggyőződésem, hogy megölték, ezért követelem, hogy folytassanak nyomozást” – mondta Sahov. Hozzátette, hogy a héten Davidenko bent volt a parlamentben a plenáris ülésen, és noha nem beszéltek egymással, szerinte ha bármilyen problémája lett volna, szólt volna róla.

A jelenlegi összetételű parlamentbe az északkelet-ukrajnai Csernyihiv megye egyik választókerületéből jutott be egyéni jelöltként a tavalyi választásokon. Függetlenként a „Bizalom” elnevezésű parlamenti képviselői csoportosuláshoz csatlakozott. Elsősorban agrárügyekkel foglalkozott a parlamentben, 2013 májusa és 2014 márciusa között az agrárium miniszterhelyettese is volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport