Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

Tesztüzemet tartottak egy német étteremben, már tízen kapták el a koronavírust

2020.05.24. 12:04 Módosítva: 2020.05.24. 13:44

Legalább tíz ember fertőződött meg az új koronavírussal Németországban, miután egy étteremben tesztüzemet tartottak, írja a Bild.

Az Alsó-Szászország tartományban lévő Jheringsfehnben található „Öreg pajta” nevű étterem már legalább egy éve zárva volt felújítás miatt. Május 15-én tesztüzemet tartottak, és azokat hívták meg vendégként, akik támogatták a vendéglő renoválását.

A tulajdonos ebből az alkalomból először a konyhában tevékenykedett, majd csatlakozott a vendégekhez, odaült hozzájuk az asztalokhoz beszélgetni. Állítása szerint betartottak minden higiéniai és  távolságtartási szabályt.  

A hírek szerint május 16. és 20. között hivatalosan nem fogadott vendégeket az étterem, de a helyi járványügyi hatóságokhoz eljutottak olyan információk, hogy mégis zajlott valami az Öreg pajtában. Az étteremben többen is voltak próbafőzésen és állásinterjún.  

A lényeg, hogy mostanra legalább tíz ott tartózkodó ember koronavírustesztje lett pozitív, köztük a tulajdonosé is, a helyi járványügyi hatóságok pedig 70 embernél rendeltek el házi karantént. Közülük többnél  megjelentek már a tünetek, így a fertőzöttek száma várhatóan emelkedni fog.