Örs, Stella
10 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

A holland miniszterelnök sem látogathatta meg idősotthonban élő anyját, mielőtt az meghalt

2020.05.26. 10:59

Közel két hónap telt el azóta, hogy a koronavírus-járvány veszélye miatt a holland kormány lezáratta az ország idősotthonait; az intézkedés miatt egyetlen látogató sem mehetett be az intézményekbe, azok sem, akik búcsúzni szeretnének idős, haldokoló rokonuktól. Nem tudott elbúcsúzni a holland miniszterelnök, Mark Rutte sem, mielőtt édesanyja, Mieke Rutte-Dilling 96 évesen elhunyt egy hágai otthonban május 13-án.

Rutte hétfőn jelentette be édesanyja halálhírét, írja a Guardian. A miniszterelnök szóvivője az AFP kérdésére elmondta, Rutte minden szabályt kötelező érvényűnek tart magára is, így ő sem tudott elbúcsúzni édesanyjától annak halála előtt. A miniszterelnök édesanyja nem koronavírus-fertőzés miatt hunyt el, bár az otthonban, ahol élt, korábban felbukkant a fertőzés. 

A holland hatóságok hétfőtől enyhítettek a szabályokon, bizonyos otthonokban már lehetővé tették a látogatást. A hétfői adatok szerint Hollandiában összesen 45 445 főnél regisztrálták a fertőzést, és több mint 5800-an hunytak el.

 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport