Meghalt egy fekete férfi Minneapolisban, miután egy rendőr percekig térdelt a nyakán

2020.05.27. 00:10

Az FBI vizsgálja az ügyét annak a minnesotai férfinak, aki pár órával azután halt meg, hogy rendőrök úgy állították elő, hogy az egyikük közben a nyakán térdelt. A George Floydként azonosított férfi többször jelezte fuldokolva a rendőröknek, hogy nem kap levegőt, amit egy járókelő kamerával rögzített. 

A CNN szerint négy rendőrt azonnali hatállyal elbocsátottak az esettel kapcsolatban, és a polgármester is közleményben fejezte ki egyetértését a négy rendőr munkaviszonyának megszüntetése miatt. 

A minneapolisi rendőrség szerint a járőrök egy bejelentéshez érkeztek ki, miszerint a férfi hamis pénzzel fizetett egy deliben, valamint azzal, hogy nem volt tiszta tudatállapotban. A videó, ami a vizsgálathoz rendelkezésre áll, azt mutatja, ahogy az egyik rendőr percekig a nyakán térdel a férfinak, aki segítségért kiabál. 

A férfi, akinek a viselkedését szorongónak írták le beszámolók szerint, nem akart kiszállni a kocsijából, és ellenállt az előállításnak, ezért megbilincselték. A férfi ezután pár percig fuldokolva jelezte a rendőröknek, hogy nem kap levegőt, míg el nem csendesedett. A járókelők végig próbáltak a rendőrre hatni, volt, aki jelezte, hogy a férfi orrából folyik a vér, de a rendőr nem figyelt ezekre. 

Több helyen is Eric Garner 2014-es halálához hasonlítják a mostani esetet, és több helyen kisebb tüntetéseket tartottak a városban. 

A hatóságok a boncolás eredményére várnak, de működtek a rendőrök testkamerái is, amiknek a felvételeit szintén ki fogják elemezni. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport