Apollónia
15 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Újra emelkedett az áldozatok száma Olaszországban

2020.05.27. 21:06 Módosítva: 2020.05.27. 22:07

Olaszországban a koronavírus-járvány áldozatainak száma túllépte a 33 ezret. Száztizenheten haltak meg az egy nappal ezelőtti 78-hoz képest, így az áldozatok száma mostanra elérte a 33 072-t.

Az áldozatok száma majdnem három hónap után vasárnap esett először száz alá, azóta folyamatosan csökkent, most viszont ismét emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 50 966-ra csökkent. Közülük 84 százalék házi karanténban tartózkodik, 505-re csökkent az intenzív osztályokon kezeltek száma. A gyógyultak száma túllépte a 147 ezret, írja az MTI.

A diagnosztizált fertőzöttek száma Olaszországban elérte a 231 139 főt. Összesen 584 fertőzöttet diagnosztizáltak az egész országban, az egy nappal korábbi 397-hez képest. 

Az újonnan diagnosztizált fertőzöttekből 384-et Lombardiában regisztrálták, a 117 áldozatból a tartományban 58-an haltak meg.

A római kormánynak június 3-ig kell bejelentenie, mely tartományok között engedélyezi a mozgást. Sajtóértesülések szerint Lombardia, Piemont, valamint más északi régiók esetében meghosszabbíthatják a karanténintézkedéseket, vagyis az itt élők továbbra sem léphetnek át más tartományokba. Szardínia és Szicília kormányzója „egészségügyi útlevelet”, vagyis vírustesztet szorgalmaz a szigetekre érkezők számára. Ezt Pierpaolo Sileri egészségügyi miniszterhelyettes „ambiciózus, de keresztülvihetetlen” tervnek nevezte.

Milánó polgármestere, Giuseppe Sala úgy reagált, nem fogja elfelejteni, mely tartományok zárkóztak el a lombardiaiakkal szemben. Erre a szardíniai tartományi elnök, Christian Solinas azt válaszolta, jobb, ha Milánó polgármestere nem fenyegetőzik. A Lombardiával szomszédos Liguria vezetője kijelentette, a tartomány tengerpartjaira várják a milánóiakat. Alto Adige közölte, hogy a szállodáiba érkezőket ingyenesen teszteli.

A szicíliai Trapaniban 28 napja nem diagnosztizáltak új fertőzöttet, ami azt jelenti, hogy az egészségügyi hatóságok a járványt a városban befejezettnek tekintik. A calabriai Crotonéban csütörtökön lesz két hete, hogy nem szűrnek új fertőzöttet.