16:00, November 30.
Ausztrália 0
Dánia 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
16:00, November 30.
Tunézia 0
Franciaország 0
Education City Stadion D csoport
20:00, November 30.
Lengyelország 0
Argentína 0
974 Stadion C csoport
20:00, November 30.
Szaúd-Arábia 0
Mexikó 0

Indiában rekordsokan betegedtek meg, Brazíliában ezernél többen haltak meg

2020.05.30. 12:57

Indiában minden eddiginél többen, 7964-en fertőződtek meg koronavírussal egy nap alatt, és 265-en haltak meg 24 óra alatt a vírus miatt, ezzel az ország már 176 763 esetet tart számon. 

Egyes szakértők szerint a kiugró szám oka az is lehet, hogy Indiában valamivel több tesztet végeztek el, már napi 100 ezret, bár a népességszámhoz képest még így is ebben az országban az egyik legalacsonyabb a tesztelés mértéke, minden egymillió lakosból mindössze 2000-et teszteltek le, írja a BBC

India helyzete több szempontból sajátságos: bár eddig a nagy esetszámhoz képest kifejezetten alacsony volt a halálozási ráta, de a szakértől úgy gondolják, noha a kijárási korlátozások hivatalosan csak május 31-éig tartanak, a járvány még korántsem tetőzött az országban, és nagy bajokat okozhat még, hogy rengeteg állástalan munkás szóródik szét az ország falvaiban, ahogy hazatérnek a nagyvárosokból, írja a Reuters.

Indiát egyébként is sokat kritizálták az emberi jogi aktivisták, mondván, Narendra Modi miniszterelnök rosszul kezelte a járványt, mert cserben hagyta a legszegényebb rétegeket: a kijárási korlátozás „túl hirtelen” bevezetésével sokaknak zsúfolt buszokon és vonatokon kellett hazatérniük otthonaikba. Csak emiatt több mint száz munkás halt meg a minisztérium közlése szerint, vagy balesetekben, vagy az éhezéstől, miközben gyalogolva próbáltak hazajutni.

Mindeközben Brazília a koronavírus okozta halálesetekről ötödik leginkább sújtott országgá a világon. Pénteken 1124-en haltak bele a vírusfertőzésbe, így az országban már 27 878 áldozatot követelt a járvány. Az összes esetszámot tekintve az ország helyzete a második legrosszabb a világon: a 465 166 megbetegedésnél csak az Egyesült Államokban regisztráltak többet.

A Bloomberg azt írja: a 210 milliós ország azért is válhatott a járvány egyik gócpontjává, mert államról államra, sőt akár városról városra eltérő, gyakran egymásnak ellentmondó intézkedésekkel reagáltak a koronavírusra, ráadásul minden az ország helyzetét nehezíti, hogy a déli féltekén közeledik a tél, a hűvös pedig a feltételezések szerint kedvez a vírusnak.

A járvány terjedése folyamatosan frissülő grafikonjainkon is követhető:  • Tippek
  • Bankszámla