Gyula
7 °C
20 °C

Két hét múlva teljesen kinyit Olaszország

2020.05.31. 12:50 Módosítva: 2020.05.31. 13:58

Az ország június 3-tól megnyitja határait az EU-tagállamok, illetve a Nagy-Britanniából érkezők előtt, június 15-től az összes többi országból is utazhatnak be, írja az MTI.

A sokáig az első számú európai járványgócnak számító ország vezetése május közepén döntött úgy, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldásának újabb állomásaként határokat nyit Európa felé. A június 3-i az igazi nagy nyitás, ekkortól

  • utazhatnak az olaszok az országon belül is szabadon, a hosszú karanténidőszak után elhagyhatják tartományaikat,
  • jöhetnek az EU és Nagy-Britannia utasai, velük szemben a karanténkötelezettség megszűnik. 

A déli Campania tartományban viszont még kötelező lesz a szájmaszk viselése, míg a déli régiók vezetői, többek között Szicília és Szardínia kormányzója nem zárta ki, hogy az országos nyitás ellenére tartományi szinten korlátozásokat vezethetnek be a kívülről érkezők esetében. 

Június 15-től teljesen kinyit Olaszország, viszont a büféreggeli és a kongresszusok megtartása továbbra is tilos lesz. Utcai találkozás esetén öleléssel vagy csókkal sem szabad egymástól elköszönni egyelőre. Június közepétől viszont megnyitják a nyári gyerektáborokat, újraindulhatnak majd a mozik, színházak, koncerttermek és szórakozóhelyek, diszkók is.