Lehel
17 °C
27 °C

Ferenc pápa szerint a remény vész el, ha pesszimistán állunk a járvány utáni időkhöz

2020.05.31. 15:57

Egyre több ország oldja fel a járvány miatti karanténrendeleteket. A pápa szerint mivel sokak számára vége a bezártságnak, most arra kell figyelniük, hogy ne legyenek pesszimisták és "ne lamentáljanak azon, hogy semmi sem lesz már olyan, mint régen", írja az AFP.

A Szent Péter-bazilikában tartott pünkösdvasárnapi misén azt mondta Ferenc pápa, hogy a semmi sem lesz olyan, mint régen típusú gondolkodás csak azt garantálja, hogy

Az egyetlen dolog, ami nem tér vissza, az a remény lesz.

Azt is mondta, hogy az egyház feladata most nem a szétaprózódás, hanem az összetartás.

A világ konzervatívokat és progresszíveket lát, pedig ők mind Isten gyermekei

- mondta, majd hangsúlyozta a híveknek, hogy most az összetartásra kell fókuszálniuk. A pápa azt is mondta, hogy tudja, hogy sokan "hajlamosak ilyenkor önzővé válni és mások iránt közömbössé válni", úgyhogy 

Most annyira szükségünk van egy emberségben gazdag jövőképre, mint még soha. Nem kezdődhet minden azzal, hogy visszatérünk az önző sikerre törekvéshez anélkül, hogy törődnénk azokkal, akik hátramaradtak.

 A Vatikán egyébként május 18-án nyitott újra, május 17-én vasárnap közvetítette utoljára a katolikus egyházfő vasárnapi beszédét interneten a Vatikán. A március 10-től lezárt Szent Péter tér és Szent Péter-bazilika, valamint a Vatikáni Múzeum több, mint két hónap után újranyithatta kapuit a hívők és a többi látogató előtt, de az egészségügyi óvintézkedéseket továbbra is minden hívőnek be kell tartania.