Jeromos
10 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Illegális partin volt a belga herceg, aki koronavírusos lett

2020.06.01. 09:41

Bocsánatot kért Joachim herceg, Fülöp belga király unokaöccse, akinél a spanyol sajtó szerint egy nappal azután jelentkeztek a tünetek, hogy egy családi ünnepségen vett részt Spanyolországban - írja a BBC.

GettyImages-805171846
Fotó: Patrick van Katwijk / Getty Images Hungary

A bocsánatkérésre azért volt szükség, mert időközben kiderült: Joachim egy olyan bulin vett részt május 28-án a spanyolországi Córdobában, ami illegálisnak számított. A szabályok szerint ugyanis a városban 15 fősnél nagyobb összejöveteleket jelenleg nem lehet szervezni, de ezen a partin huszonheten voltak.

Joachim a buli után koronavírusos lett, bár azt egyelőre nem tudni, hogy ott kapta-e el a fertőzést. A Belga nevű belga hírügynökség korábbi jelentése szerint május 24-én utazott Madridba, ahonnan Córdobába ment tovább, és 26-án itt vett részt az ünnepségen. Másnap jelentkeztek nála a tünetek, 28-án pedig a tesztje is pozitív lett.

"Mélyen megbántam, amit tettem" - írta egy vasárnap kiadott közleményében, hangsúlyozva, hogy senkit nem akart megbántani a szabályok megszegésével.

A córdobai rendőrség nyomozást folytat az ügyben, a buli résztvevői komoly, akár tízezer eurós pénzbírságra számíthatnak, ráadásul mindannyian karanténba kerültek.