Tüntetőkkel ölelkezve, letérdelve fejezik ki szolidaritásukat a rendőrök

2020.06.02. 14:14 Módosítva: 2020.06.02. 14:31

Napok óta tüntetnek USA-szerte George Floyd halála miatt, és a legújabb vonulata ezeknek a tüntetéseknek, hogy több nagyvárosban a kirendelt rendőrök, rendőrfőnökök elkezdték kifejezni szolidaritásukat, illetve részvétüket Floyd haláláért. A CNN szerint több helyen térdre ereszkednek a tüntetők előtt, megölelik őket, kezet fognak velük, együttérzően beszélgetnek velük, de van, hogy akár közös imádkozással is kifejezik szolidaritásukat. 

Június 1-én Terence Monahan New York-i rendőrfőnök térdelt le a George Floyd halála miatt tiltakozó tüntetőkkel,

róla olyan fotó is készült, amin érzelmesen átöleli az egyik tüntetőt: 

Louisville-ben William Vogt rendőr is rendkívül empatikusan beszélt a tüntetőkkel, itt amúgy egy márciusban agyonlőtt nő, Breonna Taylor halála miatt tiltakoztak: 

Kedden a rendőrök és a pennsylvaniai nemzeti gárda katonái a philadelphiai rendőrfőnök-helyettes kérésére letérdeltek a város rendőr-főkapitánysága előtt:

Melvin Singleton philadelphiai rendőrfőnök-helyettes (az előtérben) is letérdelt, és a rendőröket is erre kérte a város rendőr-főkapitánysága előtt. 

Szintén térdre ereszkedett a Georgia állambeli Atlantában a tüntetőkkel szemben pajzsot tartó sorfal, Denverben pedig Paul Pazen rendőrfőnök a tüntetőket karolva csatlakozott a demonstrációhoz. Ezekről itt olvashatnak bővebben

Videók is kerültek fel a megosztókra az empatikus rendőrökről. Az alábbi posztban első videójában a rendőrfőnök arról beszél, hogy mennyire szereti, becsüli és nagyra tartja a tüntetőket, és elmondja nekik, hogy az ő biztonságukért dolgozik 34 éve, soha nem bántott senkit, és bármennyire is azt hihetik, hogy nem szeretik őket, ők igenis szeretik az embereket:

Hatalmas tapsot és öleléseket kapott a beszédért, amiben változásokat ígért a rendőrök hozzáállásában. 

7200 tüntetőt tartóztattak le

Az új jelenségen kívül arról is beszámol a sajtó, hogy eddig 43 amerikai városban 7200 tüntetőt tartóztattak le. Főként fosztogatás, rongálás, betöréses lopás, gyújtogatás és lázadás miatt indítottak ellenük eljárást.  • Tippek
  • Árfolyam