Meggyilkolhatták a 13 évvel ezelőtt eltűnt Madeleine McCannt

2020.06.04. 15:06

Gyilkossággal gyanúsítanak egy német férfit a 2007-ben eltűnt, akkor négyéves kislány, Madeleine McCann ügyében – írja az MTI.  

A hatóságok azt feltételezik, hogy a kislány halott, a meggyanúsított férfi ellen pedig gyilkosság gyanújával indult nyomozás, erről tájékoztatta a német sajtót a braunschweigi ügyészség szóvivője csütörtökön. 

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, egy 43 éves börtönben ülő német férfi az új gyanúsított a világ leghíresebb eltűnt gyerekének, Madeleine McCann eltűnésének ügyében. Szerdán még nem lehetett tudni, hogy a férfi miért került börtönbe, de a rendőrség csütörtöki közleménye elárulta, hogy a gyanúsítottat szexuális bűncselekmények, köztük gyermekek szexuális bántalmazása miatt többször elítélték már. A jelenlegi börtönbüntetése független Madeleine McCann ügyétől.

2007. május 3.

Madeleine McCann eltűnése a 2000-es évek egyik legnagyobb bűnügyi rejtélye volt, és máig rendszeresen témát ad az angol nyelvű bulvársajtónak. A háromgyerekes brit orvos házaspár legidősebb kislánya nem sokkal negyedik születésnapja előtt tűnt el a portugáliai Praia da Luz üdülőhely egyik apartmanjából, ahol szüleivel és két évvel fiatalabb ikerpár testvéreivel nyaralt. A szülők lefektették a gyerekeket, majd elmentek a barátaikkal vacsorázni egy százhúsz méterre lévő étterembe. A gyerekeket óránként ellenőrizték, az apa, Gerry McCann kilenckor még mindent rendben talált. De amikor tízkor az anya, Kate McCann ment be az apartmanba, Madeleine már nem volt ott.

A nyomozók szerint az akkor harmincéves férfi pont a Praia Da Luz üdülőhely környékén volt akkor, amikor a család is ott tartózkodott. A kislány eltűnésének napján este 19:32 és 20:02 között volt egy telefonhívása is, így azt kérik, hogy jelentkezzen a rendőrségen az, aki akkor épp beszélt vele. Azt remélik, hogy tud információkkal szolgálni a német gyanúsítottról, hátha beavatta őt a tervébe a beszélgetésük alatt.

Több mint tizenhárom év telt el, ennyi idő alatt a lojalitása is megfordulhatott. Most börtönben van, de attól tartunk, korábban az emberek félhettek előrelépni az ügyben. De most erre itt az idő

– szólította meg a rendőrség az ismeretlen telefonálót. 

Madeleine McCann eltűnésének 10. évfordulóján gyertyát gyújtottak a kislány képe előtt a Lagos közelében lévő Praia da Luz templomban, 2017. május 3-án
Madeleine McCann eltűnésének 10. évfordulóján gyertyát gyújtottak a kislány képe előtt a Lagos közelében lévő Praia da Luz templomban, 2017. május 3-án
Fotó: AFP

A rendőrség szerint a férfi már korábban is a hatszáz ember között volt, akit az eltűnéssel kapcsolatban vizsgáltak, de nem volt gyanúsított. 2017-ben viszont új információk kerültek róla a rendőrség birtokába, az azóta eltelt években pedig információkat gyűjtöttek róla Portugáliában és Németországban is.

Tizenhárom kereséssel töltött év, 11 millió font elköltése, két ország rendőrsége és számtalan magánnyomozó cég bevonása után még mindig nem tudni semmi biztosat a lány eltűnéséről, de a szülei ennek ellenére többször beszéltek már arról, hogy sosem akarják feladni a reményt. A Netflix pár hónapja  sorozatot is csinált az ügyből , ebben azonban a szülők nem vettek részt, mert úgy ítélték meg, hogy akár még hátráltathatja is a nyomozást.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport