Késeléses támadás volt egy dél-kínai iskolában, negyvenen megsérültek

2020.06.04. 07:42

Késes támadás történt egy dél-kínai általános iskolában csütörtök reggel, mintegy negyven embert sebesített meg a támadó, köztük tanulókat és az iskola dolgozóit – írta az MTI a China Daily című kínai pártlapra hivatkozva. A  Kína déli részén található Kuanghszi-Csuang Autonóm Területen működő általános iskolában egy biztonsági őr kezdett ámokfutásba.

A CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna információi szerint három sérült súlyos állapotban van. A támadót a rendőrség elfogta. 

Kína túlnyomó részén a héten kezdődött meg ismét a tanítás az iskolákban, miután a koronavírus-járvány idején távoktatás zajlott.

Az elmúlt években többször is történtek támadások Kínában az óvodákban és az általános iskolákban. 

  • 2019 novemberében a Kína délnyugati részén fekvő Jünnan tartományban egy férfi maró anyaggal fújt le gyerekeket, több mint ötvenen égési sérüléseket szenvedtek.
  • 2019 szeptemberében egy 40 éves férfit őrizetbe vettek, miután a közép-kínai Hupej tartományban késsel támadt egy általános iskola diákjaira, nyolc gyerek halálát okozva, további kettőt megsebesítve.
  • Tavaly április elején pedig a szintén közép-kínai Honan tartományban tartóztattak le egy óvónőt, aki a gyanú szerint mérget kevert a gyerekek kásájába. 23 gyerek szorult kórházi ellátásra.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport