Malvin
11 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

G20: Hatezer milliárd forintot adtak a járvány elleni küzdelemre

2020.06.06. 07:45

Több mint 21 milliárd dollárt, azaz körülbelül 6 ezer milliárd forintot ígért a világ legfejlettebb országait összefogó G20-as országcsoport a koronavírus-járvány elleni küzdelemre, írja az MTI.

"A G20 a meghívott országokkal közösen összehangolta a Covid-19 pandémia elleni globális erőfeszítéseket. Máig a G20-tagok és a meghívott országok több mint 21 milliárd dollár felajánlást tettek a globális egészségügy támogatására" - áll a közleményükben.

A felajánlott összeget diagnosztikai eszközökre, oltóanyag előállítására, kutatás-fejlesztésre és gyógymódok kidolgozására szánják. A G20 áprilisban szólította fel a nemzetközi közösségeket, nemkormányzati és filantróp-szervezeteket és a magánszektorokat, hogy segítsenek a koronavírus-járvány leküzdéséhez becslések szerint szükséges, 8 milliárd dollárt is meghaladó finanszírozási rés fedezésében.

A világ 19 legnagyobb gazdaságát, valamint az Európai Uniót összefogó csoportot idén elnöklő Szaúd-Arábia 500 millió dollárral járult hozzá a globális erőfeszítésekhez.

A koronavírus-járványban eddig globálisan több mint 6,68 millióan fertőződtek meg és 391 ezren haltak meg.