Iskolai késelés történt Szlovákiában

2020.06.11. 12:51

Egy férfi késsel támadt a szlovákiai Ruttkán egy általános iskola igazgatóhelyettesére, aki belehalt a sérüléseibe, írja az Új Szó. A lap szlovák portálokra hivatkozva azt írja, hogy megsérült az igazgatónő, két tanuló és két tanár is.

A rendőrség szerint egy 22 éves turócszentmártoni férfi volt a támadó, a helyszínre érkező rendőrök lelőtték, a férfi meghalt. Felmerült olyan információ is, hogy a 22 éves férfi az iskola alkalmazottja volt, és drog hatása alatt lehetett.

A Parameter.sk értesülése szerint a helyszínelés még tart, az országos rendőrkapitány, a belügyminiszter és az oktatási miniszter, valamint a szlovák parlament elnöke a helyszínre tart. 

Frissítés: A parameter.sk azt írja, hogy időközben megérkezett a helyszínre Vrútkyba Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány, aki a történtekkel kapcsolatban közölte, hogy az első információk szerint

a támadó egyedül volt, de a rendőrök továbbra is készenlétben vannak a helyszínen.

Az eset során két rendőr is megsérült gellert kapott golyóktól,  mindkettőjüket ellátták, nincsenek életveszélyben. Kiderült az is, hogy a támadó az iskola korábbi diákja volt, aki pszichikai problémákkal küzdött. Behatolt az iskola épületébe, betört egy üveget, majd miután az igazgatóhelyettes ellenállást tanúsított, halálosan megsebesítette.

Ezt követően befutott a legközelebbi osztályba, ahol megtámadta a tanítónőt és két gyereket”

– tette hozzá Lučanský. A támadót közben a gondnok próbálta feltartóztatni, annak ellenére, hogy maga is sérült volt. 

A rendőrfőkapitány elmondta, ellenőrzik a környéken lévő biztonsági kamerák felvételeit, és kihallgatják a szemtanúkat. Lučanský egyúttal értékelte a rendőrök helytállását. Mint mondta, ilyen helyzetben az elkövető menekülése során még nagyobb tragédiák történhettek volna. 

A helyszínen vannak az ügyészség, a megyei rendőrség, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA), és a belügyminisztérium felügyeleti hivatalának illetékesei is. Valamint az iskolánál van Branislav Zacharides, Vrútky polgármestere is, aki megerősítette, hogy a támadó az iskola egykori diákja volt, de mint mondta, sosem voltak vele problémák. Az iskola semmilyen korábbi esettel sem tudja összekötni az incidenst, amiért a fiatal férfi bosszút állhatott volna.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport