Emberölésnek minősítették a 27 éves atlantai férfi meggyilkolását

2020.06.15. 11:59

A halottkém szerint egyértelműen azokba a lövésekbe halt bele a 27 éves Rayshard Brooks Atlantában, amik a hátán találták el – közölte vasárnap a Fulton Megyei Orvosszakértői Hivatal. 

A rendőrséget egy Wendy's gyorsétteremhez riasztották múlt hét péntek este, azzal a panasszal, hogy egy kocsijában alvó férfi feltartja a sort az étterem autósokat kiszolgáló oldalán – közölte a georgiai nyomozó hivatal (GBI). A helyszínre kivonult rendőrök megszondáztatták a 27 éves Rayshard Brookst, akit őrizetbe akartak venni, de a földre tepert férfi kicsavarta egyikük kezéből a sokkolót, és azt, miközben megpróbált elfutni a rendőr felé fordította – mondta el szombaton Vic Reynolds, a nyomozó hivatal igazgatója.

A rendőrökkel szembeszálló férfit menekülés közben lőtték le. A tragikus incidenst egy biztonsági kamera mellett több szemtanú is rögzítette a mobiltelefonjával. 

A halottkémi jelentés szerint Rayshard Brooks a súlyos vérveszteségbe halt bele, illetve abba, hogy a leadott két lövés megsebesítette a szerveit. A halottkém az emberölést állapította meg a halál okaként, írja a Reuters.

Brooks halálának helyszínén és Atlanta több más pontján már pénteken tüntetések kezdődtek, miközben az Egyesült Államokban már három hete tart az a rendőrségi reformokat követelő tüntetéshullám, amelyet egy brutális minneapolisi rendőri intézkedésben május 25-én meghalt George Floyd afroamerikai férfi halála váltott ki. A rendőr több mint 8 percig térdelt Floyd nyakán.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport