Szabina
-2 °C
15 °C

Lelőttek egy 19 éves tüntetőt Seattle-ben

2020.06.20. 20:38

Helyi idő szerint szombat hajnalban meglőttek két tüntetőt Seattle-ben – írja az ABC News. Az egyik, 19 éves áldozat belehalt a sérülésbe, míg a másik férfi kritikus állapotban van. A lövöldözés hajnali 2:30 körül történt a Capitol Hill Occupied Protestre (Capitol Hill Foglalt Tüntetésre – CHOP) keresztelt területen, nem messze egy belvárosi rendőrségtől.

Az esethez kiérkező rendőrök nem fértek hozzá az áldozatokhoz, mert a – a rendőrségi jelentés szerint – erőszakos tüntetők nem engedték őket oda a helyszínhez. Ez nem feltétlenül meglepő, a tüntetések a rendőri erőszak ellen és a rendőrségbe vetett bizalom megingása miatt indultak meg. A két férfit hajnali háromkor egy magánautó vitte el egy közeli kórházba. A 19 éves férfi nem sokkal később meghalt, a másik személy pedig válságos állapotban van.

A lövöldöző, vagy lövöldözők elmenekültek, és a rendőrség egyelőre ismeretlen tettes/tettesek után nyomoz. Senki nem tudott személyleírást adni a kiérkező nyomozóknak, így a rendőrök testkamerák és a környéken állók videóit elemzi. Folyamatos kapcsolatban állnak a tüntetés vezetőivel, akik megígérték, hogy fenntartják a békét a zónában.

A rendőrség szinte teljesen kivonult a CHOP-ból, miután többször összecsaptak a tüntetőkkel, akik megdobálták a rendőröket. A rendőrség tömegoszlató fegyvereket vetett be a tüntetők ellen. Donald Trump be akarta küldeni a sereget, de mind a polgármester, mind a kormányzó hevesen tiltakozott az ötlet ellen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport