Mihály
10 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Koronavírussal fertőzött hármas ikrek születtek Mexikóban

2020.06.23. 11:03

Újszülött hármas ikreknél diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést Mexikóban. Az orvosok azt feltételezik, hogy az anyaméhen belül fertőződtek meg, írja az MTI.

A hármas ikrek – két kisfiú és egy kislány – császármetszéssel jöttek a világra a múlt szerdán az északkelet-mexikói San Luis Potosí állam egyik kórházában. Monica Rangel egészségügyi titkár szerint mivel koraszülöttek voltak, elvégezték rajtuk a tesztet, és az pozitív lett.

Az ikrek közül az egyiknek vannak a koronavírus okozta Covid-19 légzőszervi betegség tünetei. A másik két gyerek tünetmentes, és nincsenek tünetei a szülőknek sem. Őket is tesztelték, de az eredményekre még várni kell.

Rangel szerint kizárt, hogy az ikrek a születésük után kapták el a vírust, tekintettel arra, hogy világra jöttük után egy órával végezték el rajtuk a tesztet. Feltehetően a méhlepényen keresztül jutott át a szervezetükbe a vírus, de ezt még meg kell erősíteni.

Mexikóban gyors ütemben terjed az újfajta koronavírus-fertőzés. Hétfőn a hatóságok 4599 új fertőzéses esetet jelentettek, és 759 halálesetet. Velük együtt 185 122 ember kapta el eddig a fertőzést, és 22 584-en haltak bele a vírus okozta betegségbe.

A budapesti Semmelweis Egyetem éppen kedden jelentette be, hogy kórházukban egy koronavírussal fertőzött terhes nőn hajtottak végre császármetszést. Az újszülött – aki a 31. héten, 1450 grammos súllyal jött a világra – tesztje negatív lett.