Pakisztánban minden harmadik pilótának hamis jogosítványa van

2020.06.25. 19:08 Módosítva: 2020.06.25. 21:22

A pakisztáni pilóták legalább harmadának hamis engedélye van, és nem rendelkezik megfelelő repülőgép-vezetői képesítéssel – jelentette be az ország légi közlekedésért felelős minisztere.

A CNN cikke szerint Ghulam Sarwar Khan arról számolt be, hogy a 860 belföldön közlekedő aktív pilótából 262 nem tette le a szükséges vizsgákat, ők valószínűleg fizettek valakiknek azért, hogy helyettük menjenek el vizsgázni. Közülük néhányan külföldi légitársaságoknak is dolgoznak. Az ország legnagyobb légitársasága, a Pakistan International Airlines minden olyan pilótát eltiltott a repüléstől, akiről kiderült, hogy hamis engedélye van. 

Mindez abból a nyomozásból derült ki, amelyet a május 22-én Karacsi mellett lezuhanó utasszállító balesete miatt rendeltek el. A miniszter azonban azt még egyelőre nem tisztázta, hogy a 97 halálos áldozattal járó balesetben érintett két pilótának érvényes volt-e a licence.

A gép feketedobozának elemzése során kiderült: a pilóta és a másodpilóta egyáltalán nem figyelt oda a landolásra, és végig a koronavírus-járványról, illetve érintett családtagjaikról beszélgettek.  • Hírek
  • Hírek