Vencel
10 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Legalább 15 évig nem jön ki a börtönből a fiatal, aki lelökött egy 6 éves fiút a londoni Tate Modernről

2020.06.26. 13:32 Módosítva: 2020.06.26. 14:52

Ítélet született a 18 éves Jonty Bravery ügyében, aki egy hatéves kisfiút direkt lelökött a londoni Tate Modern múzeum tizedik emeleti teraszáról tavaly augusztusban - számolt be a BBC.  A végzés szerint legalább 15 évet kell börtönben töltenie, de a bíró a pénteki ítélethirdetés után azt közölte, nem hiszi, hogy Bravery valaha is szabadlábra kerül. 

A bíró azzal indokolta a szigorú ítéletet, hogy szerinte a vádlott ölni akart, és ez majdnem sikerült is neki. 

A bíró azt is elmondta az ítélethirdetéskor, hogy a félelem, amit a fiú és családja átélhetett, minden képzeletet felülmúl. A bíró szerint aki ilyen tettet kitervel és véghez visz, az különösen nagy veszélyt jelent a társadalomra.

A hatéves áldozat Franciaországból érkezett vakációra Londonba, hihetetlen szerencsével túlélte az ötemeletnyi zuhanást, de életveszélyesen megsérült. Gerinc-, láb- és kartörést szenvedett, és vérzés alakult ki az agyában. Azóta sem nyerte vissza teljes mozgás- és észlelő képességét.

Braveryről megállapították, hogy különféle mentális problémái vannak.

A bűntény elkövetésekor 17 éves Bravery sokáig nem indokolta meg tettét, majd bevallotta, hogy azért csinálta, hogy bekerüljön vele a tévébe.