Zoltán
21 °C
36 °C

Pokolgépes merényletre készült, nyolc év szabadságvesztésre ítélték az iszlamista nőt

2020.06.26. 15:05

Nyolc év szabadságvesztésre ítéltek pénteken egy iszlamista nőt Németországban, amiért biológiai fegyverrel terrortámadásra készült a férjével együtt. A Düsseldorfban működő Észak-Rajna-Vesztfália tartományi felsőbíróság ítélete szerint a 44 éves német nő 31 éves tunéziai származású férjével pokolgépes merényletet készített elő 2018-ban Kölnben, írja az MTI.

A férfit már márciusban elítélték, tíz év szabadságvesztést kapott.

A hét gyermeket nevelő házaspár ügye az első németországi eljárás, amelyet biológiai fegyverrel tervezett merénylet miatt indítottak. A házaspár beszerzett több ezer ricinusmagot, amelyekből jelentős mennyiségű ricint nyertek ki. A mérgező anyagot ki is próbálták egy hörcsögön.

A magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet híveiként működő pár robbanószert is szerzett, és 250 acélgolyót, amelyeket a méreggel együtt akartak elhelyezni a pokolgépben. Az előkészületek részeként próbarobbantásokat is végeztek.

A per során készített szakvélemény szerint a tervezett pokolgép akár 200 embert is megölhetett volna.

A német rendőrség egy külföldi hírszerző szolgálattól kapott értesülés után figyelt fel a házaspárra, 2018 júniusában fogták el őket.

A ricin a ricinus nevű növény magjából kivont, rendkívül mérgező fehérje, biológiai fegyverek hagyományos hatóanyaga, tiszta formájában egy csipetnyi is elegendő több ember megöléséhez.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport