Több embert megkéseltek Glasgow belvárosában, a támadót agyonlőtték

2020-06-26T141538Z 1502510863 RC21HH9C2MRH RTRMADP 3 BRITAIN-SEC
2020.06.26. 15:41 Módosítva: 2020.06.26. 19:43

Súlyos incidens történt Glasgow belvárosában péntek délután, a rendőrség lezárta a környéket - számolt be a BBC .

A skót rendőrség szerint hat embert kellett kórházba szállítani szúrt sebekkel. A rendőrök agyonlőtték az elkövetőt. Egy rendőrt is megkéseltek, az ő állapota súlyos, de nem életveszélyes. Halálos áldozatról egyelőre nincs hír. A megkéselt rendőr 42 éves, a többi sérült 17, 18, 20, 38 és 53 évesek.  

A késelés a West George utcai Park Inn szállodában történt. A környéket rendőrautók lepték el.

A Guardian percről-percre tudósításában azt írták, a terrorelhárítás megvizsgálta az ügyet, és azt állapították meg, hogy nem számít terrortámadásnak, ezért a skót rendőrség fogja végezni a nyomozást.

A lap szerint a Park Inn egyike volt azoknak a szállodáknak, ahol menedékkérőket szállásoltak el a koronavírus-járvány ideje alatt.

Az egyik szemtanú, aki a hotel harmadik emeletén lakott, arról számolt be, hogy látta, ahogy a támadót bement a recepcióhoz, és megkéselt két embert. 

Az egyik szomszédos épületből egy szemtanú arról számolt be a PA hírügynökségnek, hogy négy embert látott mentők által elvinni, egy színesbőrű férfit pedig cipők nélkül látott feküdni a földön, oldalán vérző sebbel. 

A környéken nagy volt a káosz, többen segítségért kiabáltak. A rendőrség megrohamozta a szállodát, de nem keresnek másik elkövetőt.  

Szemtanúk egy embert láttak feltartott kezekkel kijönni az épületből, ez a videón is látható. A rendőrség szerint a környéken lévők már nincsenek veszélyben, kézben tartják az eseményeket. 

Borítókép: @JATV_SCOTLAND/via REUTERS

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport