Anna, Anikó, Panka
21 °C
34 °C

18 évet kapott a csecsen taxisofőr, aki megölt három orosz katonát

2020.06.29. 19:47

Tizennyolc évi, szigorított rendű börtöntelepen letöltendő szabadságvesztésre ítélte az orosz déli körzeti katonai bíróság hétfőn Rosztov-na-Donuban Raszambek Bekmuzajev csecsen taxisofőrt, akit a testület bűnösnek talált három orosz katona meggyilkolásában, írja az MTI.

A gyilkosság 2000 októberében történt az urusz-martani autópiacon. A katonai bíróság megállapította, hogy Bekmuzajev egy pisztollyal agyonlőtte a három katonát, és elrabolta fegyvereiket. Ezután 2001-től egy fegyveres banda tagja lett, amely több hónapon át támadásokat hajtott végre Csecsenföldön a rendvédelmi szervek és katonák ellen.

A férfit tiltott fegyverviselés, katona élete elleni támadás, fegyverrablás és banditizmus címén ítélték el. Elfogásáig Bekmuzajev Csecsenföldön élt, és taxisofőrként dolgozott.

2019-ben Bekmuzajevet az esküdtszék ugyanebben az ügyben felmentette, a férfit a tárgyalóteremből szabadon engedték. A vád fellebbezést nyújtott be, a legfelsőbb bíróság pedig új tárgyalást rendelt el, és visszautalta az ügyet a déli körzeti katonai bírósághoz.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport