Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-3 °C
5 °C

30 ezernél is több gyanúsítottja lehet a németországi pedofilügynek

2020.06.29. 15:50 Módosítva: 2020.06.29. 18:03

Harmincezernél is több gyanúsított nyomára bukkantak egy németországi központú nemzetközi pedofil hálózat ügyében, jelentette be  Peter Biesenbach, Észak-Rajna-Vesztfália tartomány igazságügyi minisztere. A tartományi miniszter szerint az úgynevezett Bergisch Gladbach-i gyermekbántalmazási ügyben nem magányos elkövetőről, hanem egy kiterjedt online hálózatról van szó. A Spiegel tudósítása szerint a miniszter azt mondta:

Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen mennyiségű gyermekmolesztálással kapcsolatos anyag van az interneten.

Az MTI hírösszefoglalója szerint az úgynevezett Bergisch Gladbach-i gyermekbántalmazási ügy tavaly októberben kezdődött. Kiindulópontja a Köln melletti városban egy családi ház, amelynek időközben bíróság elé állított 43 éves tulajdonosa a vád szerint 79 szexuális bűncselekményt követett el a lánya ellen. Az áldozat az első eset időpontjában három hónapos volt.

A nyomozás úgy haladt, mint egy hólabda a hegyoldalon. Az ügy egyre nagyobb, egyre kiterjedtebb lett, minden eset újabb esetek és gyanúsítottak nyomára vezetett. 

Az online beszélgetőfórumok és azonnali üzenetküldő szolgáltatások révén összekapcsolódó nemzetközi hálózatban nem csak bűncselekményekről készített felvételeket terjesztenek, a sok ezer résztvevő meg is tárgyalja a dokumentált eseteket, bátorítják, biztatják visszaélésekre készülő társaikat. A résztvevők tapasztalatokat cserélnek, és tanácsokat is megosztanak például arról, hogy milyen nyugtatóval érdemes begyógyszerezni az áldozatokat a szexuális bántalmazás előtt, mondta a miniszter. A kereszténydemokrata politikus szavai szerint a hálózat kommunikációjáról szóló leiratok igen megrázóak és mélyen felkavaróak.

Biesenbach szerint a hálózatban uralkodó bátorító légkör révén süllyedhet a bűncselekményektől eltántorító gátlásküszöb, így olyan emberek is gyermekek ellen fordulhatnak, akik a pedofíliát támogató környezet nélkül nem vetemednének erre. 

Egy rendőrségi illetékes a Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaság májusi – az ügyben hozott első ítélet alkalmából készített – összeállításában azt mondta: többször előfordult, hogy a frissen feltárt bizonyítékokat rendőrségi helikopterrel szállították el az érintett tartományba, hogy minél hamarabb megszerezhessék az előzetes letartóztatást elrendelő határozatot, és elfoghassák a saját gyermeküket vagy rokonaik gyermekeit bántalmazó gyanúsítottakat.

Eddig 72 embert gyanúsítottak meg pedofil bűncselekményekkel. Többségük észak-rajna-vesztfáliai.

Az első ítéletet egy 27 éves katona ellen hozták. Tíz év szabadságvesztésre ítélték, és elrendelték kezelését egy zárt elmegyógyintézetben. A kezelés addig tart, amíg az elítélt már nem veszélyes a társadalomra. A perhez készített szakvélemény szerint ez nagyjából húsz évet vehet igénybe.

A férfi négy kisgyermek, köztük lánya és mostohafia ellen követett el bűncselekményeket, legkevesebb harmincat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport