Letartóztatták Jeffrey Epstein volt barátnőjét

2020.07.02. 16:16

Csütörtökön letartóztatta az FBI Ghislaine Maxwellt, a New York-i közélet egy ismert figuráját, Jeffrey Epstein korábbi barátnőjét, aki a gyanú szerint maga is részt vett az Epstein által fenntartott pedofilhálózat működtetésében - írja a BBC.

Maxwell azután kezdett el bujkálni, meg testőrökkel körülvenni magát, és védett lakásról védett lakásra járni a világot, hogy Epstein körül egyrészt tavaly kirobbant a még mindig nem teljesen feltárt, évtizedekre visszanyúló botrány, amiben szexre kényszerített fiatalkorú lányok, gazdag üzletemberek, a világelit politikusai, rejtélyes kalandsziget egyaránt szerepelnek. Másrészt, miután a botrány kirobbanása után nem sokkal Epstein legalább annyira rejtélyes körülmények között meghalt az előzetesben, mint amilyen rejtélyes volt az egész élete.

Maxwellt végül New Hampshire-ben tartóztatták le, azt még nem tudni, hogy pontosan mikor kell majd bíróság elé állnia.

Epstein korábbi áldozatai közül többen is azt állítják, hogy Maxwell volt az, aki segített a beszervezésben, vagyis abban, hogy fiatalkorú lányok erotikus szolgáltatásokat nyújtó masszőrként kikössenek Epstein környezetében.

Kapcsolódó

Kevesen tudtak úgy manipulálni, mint ő

Jeffrey Epstein a pénz és hatalom leple alatt szinte büntetlenül molesztálhatott gyerekeket. Most megszólalnak az áldozatai a Netflix új dokumentumfilmjében.

Maxwell tagadja az ellene felhozott vádakat, azt mondja, semmit sem tudott arról, hogy Epsteinnek milyen ügyei voltak.