16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Lemondott az új-zélandi egészségügyi miniszter, miután áprilisban megszegte a kijárási korlátozást

2020.07.02. 09:34

Lemondott az új-zélandi egészségügyi miniszter, miután megszegte a járványügyi korlátozásokat, írja a Sky News. David Clark korábban már idiótának nevezte magát a szabályok áthágásáért, most ez a posztjába került.

A (most már ex)miniszter egyszer kerékpározni ment, egyszer pedig 12 mérföldet autózott, hogy a parton sétáljon a családjával. Lemondásának bejelentésekor azt mondta, a pozícióban maradása megzavarta a kormány harcát a koronavírus ellen. A politikus megtartja parlamenti képviselői posztját. Jacinda Ardern miniszterelnök elfogadta a döntést, mondván, fontos, hogy az egészségügyi kormányzás bírja az ország bizalmát. 

Ardern áprilisban még visszautasította, hogy ki kéne rúgnia Clarkot, akkor még azt mondta, a miniszternek fontos szerepe van a járványkezelésben, és inkább lefokozta őt a kormányzati hierarchiában.

Új-Zéland eddig sikerrel kezelte a járványt, 1500 körüli a megfertőződöttek száma, és 22-en haltak meg csütörtökig. Egy hónapja arról írtunk, hogy már nincs fertőzött az országban.  • Hírek
  • Hírek