Zsuzsanna, Tiborc
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Azon versenyeznek egy amerikai városban, ki fertőződik meg hamarabb

2020.07.03. 05:47

Koronavírus-fertőzési versenyeket rendeznek kollégiumi diákok egy amerikai városban, ráadásul nevezési díjat is szednek, írja az MTI.

A verseny az alabamai Tuscaloosában lesz: a szervezők meghívnak bizonyítottan fertőzötteket az összejövetelekre, a versenyzők pedig leteszik a nevezési összeget, amit az kap, aki a leghamarabb megfertőződik.

A város tanácsnoka szerint az egész egy "eszement" dolog. Egy helyi orvos azt mondta, ő már egy hónapja hall a versenyekről. Több fiatallal is találkozott, akik a labortesztek után megörültek annak, hogy megfertőződtek, és voltak, akik azért voltak szomorúak, mert nem.

Az Egyesült Államok 50 tagállamából már 37-ben nő ismét a koronavírus-fertőzöttek száma, a leghevesebb emelkedés Floridában van, ahol csütörtökre egy nap alatt több mint 10 ezer új esetet jegyeztek fel, ami 24 órás rekord, írja az MTI.

Texasban 8 ezerrel nőtt az új esetek száma, és a kormányzó is elrendelte a maszkok kötelező viseletét közterületeken azokban a megyékben, amikben legalább húsz fertőzött van. Georgiában is napi rekord dőlt meg: 3500 újabb ember került a koronavírusos fertőzöttek listájára.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem adatai szerint a koronavírusnak az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzöttje, több mint 2,7 millió. Ott a legmagasabb a halálos áldozatok száma is, már megközelíti a 129 ezret.