16:00, December 06.
Marokkó 0
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 0
Svájc 0

Az USA hazaküldi a külföldi egyetemistákat, ha csak online oktatásuk lesz

2020.07.07. 05:38

Külföldi diákok az ősztől nem tanulhatnak tovább olyan egyetemeken, amelyeken a koronavírus-járvány miatt csak online oktatás folyik az MTI szerint. Ezek az egyetemisták vagy elhagyják az Egyesült Államokat, vagy átiratkoznak személyes oktatást folytató egyetemekre – jelentette be hétfőn az amerikai bevándorlási hivatal (ICE).

A döntés érvényes azokra a külföldi diákokra is, akik még csak most érkeznének az amerikai egyetemekre. Ők nem kapnak beutazó diákvízumot, ha a 2020–2021-es tanévre csakis online kurzusokat hirdető egyetemeken tanulnának. 

A rendelkezés azokra vonatkozik, akik F-1, M-1 típusú vízummal tartózkodnak az Egyesült Államokban. Ezekre a vízumokra tudományos munkát végző kutatók és diákok jogosultak. Egyelőre nem tudni, hogy a döntés hány diákot érinthet, az ICE adatai szerint azonban 2019-ben 388 ezer 839 F-vízumot és 9 ezer 518 M-vízumot adtak ki.

Az intézkedés nem vonatkozik azokra a diákokra, akik olyan intézményekben tanulnak vagy kutatnak, ahol teljes egészében vagy részben személyesen folytatódik az oktatás. 

A részben személyesen, részben digitálisan kurzusokat tartó egyetemeknek azonban igazolniuk kell, hogy az oktatás  legalább részben személyesen folyik. Az amerikai egyetemek és főiskolák az elmúlt napokban kezdték meghirdetni a 2020-as őszi szemesztereikre vonatkozó terveiket. A legtöbb intézmény távoktatást tervez, legalább az első félévre, de például a Harvard Egyetem valószínűleg az egész tanévet online bonyolítja majd.  • Hírek
  • Hírek