16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Koronavírusos Jair Bolsonaro, Brazília elnöke

2020-07-07T003511Z 1350860697 RC20OH9YD3FB RTRMADP 3 HEALTH-CORO
2020.07.07. 17:27 Módosítva: 2020.07.07. 18:21

Ismét tesztelték Jair Bolsonaro brazil elnököt az új koronavírusra, miután helyi sajtójelentések szerint a Covid-19 betegséghez hasonló tünetei voltak. Bolsonaro a brazíliavárosi elnöki palota előtt gyülekező híveinek arról számolt be, hogy kórházi kivizsgáláson volt, ahol koronavírustesztet is végeztek nála.

A TESZT EREDMÉNYE POZITÍV LETT 

– írja a Guardian Bolsonaro bejelentése nyomán, aki kedden újságírók előtt erősítette meg, hogy fertőzött. Az elnök egyébként a hétvégén Todd Chapman amerikai nagykövettel együtt ünnepelte az Egyesült Államok függetlenségének napját, július 4-ét a nagykövet rezidenciáján. Chapman és Boslonaro több képen is maszk nélkül, egymás mellett állva látható.  

A CNN Brasil helyi hírtelevízió és az Estado de S. Paulo hírlap jelentette korábban, hogy az elnök belázasodott, és a fertőzésre jellemző más tüneteket is produkált. Jair Bolsonaro brazil elnök kezdettől megkérdőjelezte az új koronavírus okozta járvány súlyosságát, „kisebb influenzának” titulálta a betegséget. Azzal vádolta a szövetségi államok kormányait, amelyek kijárási korlátozásokat léptettek életbe, hogy hatalmának megingatása érdekében nagyítják fel a fertőzések és a halálesetek számát. Szerinte a gazdasági válság miatt többen halnak majd meg, mint a járványban.

Miközben azonban az elmúlt hetekben Latin-Amerikában berobbant a járvány, a brazil államfő ellentmondásos intézkedéseket tesz, amelyekről ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

(Borítókép: Jair Bolsonaro. Fotó: Adriano Machado / Reuters)  • Hírek
  • Hírek