Lefoglaltak egy fegyvert a hírhedt amerikai ügyvédpár otthonában

2020-07-11T000000Z 721416109 RC23RH9IXMK3 RTRMADP 3 GLOBAL-RACE-
2020.07.12. 19:45 Módosítva: 2020.07.12. 22:55

A rendőrség több lőfegyvert is elkobzott a McCloskey házaspártól, akik az amerikai tüntetések hírhedt figurái lettek, amikor a St. Louis-i házuk előtt fegyvert fogtak fegyvertelen tüntetőkre.

A helyi rendőrség közleménye szerint egy félautomata, .223-as kaliberű Colt márkájú lőfegyvert foglaltak le a házaspárnál. A rendőröknek házkutatási parancsuk volt, de ezt a pár ügyvédje tagadta, szerinte McCloskeyék önként adták át a fegyvert a hatóságoknak. Ez már a második fegyver, amit a házaspártól lefoglalnak a rendőrök, bár az előző alkalommal még más volt az ügyvédjük.

Azt nem tudni, hogy pontosan miért váltottak ügyvédet, de a jogi stratégiájuk az előzővel az volt, hogy hangsúlyozták: mindketten nagy támogatói a Black Lives Matter-mozgalomnak, és azért féltették az életüket, mert úgy látták, hogy fehér tüntetők fenyegetően viselkednek.

A McCloskey-házaspár akkor került a figyelem középpontjába, amikor június végén Mark és Patty McCloskey fegyvert fogtak a házuk előtt elvonuló tüntetőkre. Az ügyvédpár a Missouri állambeli St. Louis leggazdagabb, falakkal és kapuval elválasztott negyedében lakik, a házuk előtt pedig azt követelték a tüntetőktől, hogy takarodjanak a magánterületükről. A tüntetők Lyda Krewson polgármester háza felé tartottak.

A St. Louis-i kerületi ügyész vizsgálódik az ügyben, de a házaspár váltig állítja, hogy semmi törvénybe ütközőt nem tettek.

(NBC)

Borítókép: Az előtérben Patty, a háttérben, a ház verandáján Mark McCloskey, amikor június 28-án fegyverrel fenyegették a házuknál vonuló tüntetőket. REUTERS/Lawrence Bryant/File Photo.  • Hírek
  • Árfolyam