Ipoly
17 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Trump több hónap vonakodás után nyilvánosan maszkban mutatkozott

2020.07.12. 09:14

Donald Trump és teljes stábja szájmaszkot viselve jelent meg szombaton egy katonai kórházi látogatáson – írja a CNN.

A megelőző hónapokban az elnök (a hivatalos orvosi ajánlás ellenére) vonakodott attól, hogy nyilvános eseményeken maszkot hordjon, így a mostani bethesdai kórházbejáráson készülhettek el a Fehér Ház sajtósainak első felvételei a szájmaszkos Trumpról.

A Fehér Ház hivatalos kommunikációjában azzal védte a gyakorlatot, hogy Trumpot és stábját gyakran tesztelik koronavírusra, ezért nem szükséges, hogy maszkot viseljenek. Az elnököt sokan - többek között Demokrata párti kihívója, Joe Biden kampánycsapata - bírálták azért, mert nem mutat jó példát az embereknek a maszkviseléssel kapcsolatban. Trump viszont éppen a maszkviselés miatt tett szarkasztikus megjegyzéseket Bidenre.

Az elnök azzal indokolta, hogy a korábbi makacskodás után ezúttal mégis maszkban jelent meg, hogy egy kórházban mégiscsak más a helyzet. A látogatás előtt riportereknek úgy nyilatkozott: "Ha muszáj tudniuk, valószínűleg maszkot fogok viselni. Azt gondolom, hogy ha az ember egy kórházba megy, különösen ha beszél a bent fekvő katonákhoz, akik közül sokakat nemrég műtötték, az egy speciális helyzet. Azt hiszem, ilyenkor nagyszerű dolog felvenni a maszkot."