Orsolya
9 °C
21 °C

Hajtóvadászat indult a négy német rendőrt lefegyverző férfi miatt

2020.07.13. 15:27

Hatalmas hajtóvadászat indult a Fekete-erdőben, miután elszökött egy férfi, akinek sikerült négy német rendőrt is lefegyvereznie. Az MTI azt írja, hogy több száz rendőrt mozgósítottak, illetve helikopterekkel és nyomkövető kutyákkal pásztázzák a környéket. Arra kérik a helyieket, hogy lehetőleg maradjanak otthon, amíg nem fogják el a férfit, illetve ne vegyenek fel stopposokat és kerüljék az erdőt.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a vasárnap egy terepszínű ruhát viselő, íjjal felfegyverzett férfira kaptak bejelentést a Baden-Württemberg tartományi Oppenau közelében, egy erdei faház környékén. A beszámolók szerint

az először együttműködni látszó férfi hirtelen fegyvert rántott, és felszólította a rendőröket, hogy dobják a földre a szolgálati fegyverüket, és lépjenek hátrébb. A szolgálati fegyvereket összegyűjtötte, és eltűnt a francia határ közelében található erdős részen.

A keresés első 24 órája nem járt sikerrel, azóta pedig drónreptetési tilalmat is bevezettek a környéken, illetve beszállt a műveletbe a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat is.

Yves Etienne Rausch
Yves Etienne Rausch

A hatóságok nyilvánosságra hozták a férfi nevét és arcképét is. A férfit Yves Etienne Rauschnak hívják, és 31 éves. Róla annyit lehet még tudni, hogy német állampolgár és korábban volt már gondja a rendőrséggel illegális fegyvertartás miatt. A rendőrség még annyit elárult, hogy a férfi hetek óta vándorol a környékbeli hegyekben, jól kiismeri magát a terepen és kifejezetten veszélyes.