Százötvenezer fölé emelkedett a halottak száma az Egyesült Államokban

2020.07.30. 07:35

Az Egyesült Államokban a járvány kezdete óta 150 062-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb összesítése szerint.

A fertőzöttek száma jócskán meghaladja a négymilliót. Az egyetem adatai szerint eddig 4 398 898 ember kapta el a fertőzést, és 1 355 363-an gyógyultak meg.

A világ országai közül messze az Egyesült Államokban haltak bele a legtöbben a Covid-19 szövődményeibe, az összes haláleset közel negyede ott történt. A húsz, legsúlyosabb helyzetben lévő ország közül az Egyesült Államok a hatodik az összlakossághoz viszonyított halottak számát illetően: 10 ezer emberre jut 4,2 haláleset. Ebben csak az Egyesült Királyság, Spanyolország, Olaszország, Peru és Chile előzi meg.

Több amerikai államban, elsősorban Floridában, Arizonában, Texasban és Kaliforniában gyorsuló ütemben terjed a járvány. Egyesekben közülük az elmúlt hetekben többször rekordot döntött a napi új fertőzéses esetek száma, emiatt a helyi hatóságok felfüggesztették a járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítését. Floridában szerdán is megdőlt a napi halálozási rekord, 217 haláleset történt.

(MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport