Vilhelmina
8 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

A brazil kormány újabb tagja fertőződött meg koronavírussal

2020.08.03. 23:36

Jair Bolsonaro brazil elnököt és több miniszterét követően Walter Braga Netto kabinetfőnök is megfertőződött a koronavírussal - közölte az Agencia Brasil helyi hírügynökség hétfőn.

A tábornok - a tájékoztatás szerint - a további tesztek elvégzéséig elkülönítve lesz, és teendőit a karanténból fogja ellátni. Milton Ribeiro oktatási miniszter, Marcos Pontes tudományügyi miniszter és Onyx Lorenzoni szociális miniszter szervezetében is kimutatták a vírust.

Jair Bolsonaro államfőnél július 7-én diagnosztizálták a fertőzést, és több mint két hetet karanténban töltött az elnöki palotában. Később kiderült, hogy felesége, Michelle Bolsonaro is fertőzött.

Bolsonaro hónapokig megkérdőjelezte a járvány súlyosságát, "kisebb influenzának" nevezve a betegséget, és a gazdaság újraindítását szorgalmazta a szövetségi tagállamok kormányai által életbe léptetett, és a járvány megfékezését szolgáló kijárási korlátozásokkal szemben. Az elnök aztán meggyógyulása után körbejárta az országot tömegrendezvényeket tartva, ahol a résztvevőkkel kezet is fogott.

Az Egyesült Államokat követően Brazíliában tombol leginkább a járvány. Latin-Amerika legnagyobb országában eddig több mint 2,7 millióan fertőződtek meg és 94 ezren hunytak el a kórban.

(MTI)