Gellért, Mercédesz
11 °C
22 °C

Elfogtak egy nőt Németországban, aki Szíriában több dzsihadista felesége volt

2020.08.05. 20:24 Módosítva: 2020.08.05. 20:24

Őrizetbe vettek egy Németországba visszatért nőt Frankfurtban, akit azzal gyanúsítanak, hogy az Iszlám Államhoz csatlakozott külföldön, írja az MTI a német rendőrség és ügyészség közlése alapján. 

A 31 éves nő a hatóságok szerint 2014 decemberében utazott akkor három éves lányával Berlinből Szíria dzsihadisták ellenőrzése alatt álló részére. Jelentések szerint a szélsőségesek több harcosának volt a felesége, otthonosan mozgott a terrorszervezet köreiben és saját fegyvere is volt.

A tájékoztatás szerint a nő a lányát és a Szíriában született fiát is az iszlamisták ideológiájának szellemében nevelte.

Azt nem közölték, hogy a nő mikor tért vissza Németországba. Az sem ismert, hogy továbbra is tagja, illetve követője lenne-e az Iszlám Államnak. Otthonát átkutatták, jelenleg pedig értékelik az ott lefoglalt adathordozókat, illetve iratokat.

Az ügyben a nyomozást a berlini főügyészség vezeti külföldi terrorszervezeti tagság, valamint a gyermekek gondozására és nevelésére vonatkozó kötelezettség, illetve a háborús fegyverek ellenőrzésére vonatkozó törvény rendelkezései megsértésének gyanújával.