Vencel
10 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

160 ezer fölött a járvány amerikai áldozatainak száma

2020.08.07. 20:59

Az Egyesült Államokban meghaladta a 160 ezret a járvány halálos áldozatainak a száma - derül ki a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház pénteki adataiból.

A járvány halálos áldozatainak száma az elkövetkező négy hónapban megduplázódhat, december elejéig akár 300 ezer főre is emelkedhet - olvasható a Washington Egyetem egészségügyi intézetének tanulmányában, amelyet pénteken hoztak nyilvánosságra. A tanulmány szerint

több mint 65 ezer halálos eset elkerülhető lenne a jövőben, ha az amerikaiak, betartva az óvintézkedéseket, viselik a szájmaszkot.

Az Egyesült Államok több tagállamában kötelező a szájmaszk viselése nyilvános helyeken, több államban viszont ez nem így van.

A legtöbb halálos esetet Kaliforniában, Texasban és Floridában regisztrálták - írja az MTI. Miközben több államban a járvány enyhülését tapasztalják, 23 tagállamban emelkedik a Covid-19 fertőzésben és szövődményeiben elhunytak aránya. Erősödik a járvány Nevadában és Louisianában.

Jelentősen javult a járványhelyzet viszont New York államban. Andrew Cuomo kormányzó pénteken bejelentette: az iskolákban újraindulhat a személyes részvétellel történő oktatás. De a döntés a tankerületek felelőssége - tette hozzá. Több tagállamban, köztük Georgiában, Indianában, Mississippiben és Tennessee-ben a néhány oktatási intézményben már a múlt héten megkezdődött a tanítás. Donald Trump amerikai elnök az iskolák újranyitását sürgeti.

Pénteken bejelentették azt is, hogy Mike DeWine ohiói kormányzó második vírustesztje negatív lett. A republikánus politikus első vírustesztje csütörtökön pozitív volt, ezért nem is tudott találkozni az Ohióba látogató Donald Trumppal.