Malvin
11 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

46 év rejtőzködés után fogott el az FBI egy szökevényt

2020.08.07. 17:42

Új-Mexikó államban az FBI elfogott egy szökött rabot. Ez a hír alapesetben nem igazán üti meg a média ingerküszöbét, főleg hogy nem valami nagypályás maffiavezérről van szó. A most kézre kerített Luis Archuleta ügye azonban annyiban különleges, hogy a most 77 éves szökevény 1974-ben lépett meg a börtönből, és azóta bujkált a hatóságok elől.

Archuletát 1971-ben ítélték el, mert hasba lőtt egy rendőrt, Daril Cinquantát. Ő volt az a ma már nyugdíjas nyomozó, aki segített az FBI-nak, hogy a rég elfeledett aktát újranyitva megtalálják a Ramon Mointoya néven éldegélő tettest. Archuleta 1973-ban vonult börtönbe Coloradóban, de egy évet sem töltött a rácsok mögött, és megszökött.

46 évvel később egy ittas vezetésen bukott le, amikor a személyleírása bekerült a rendőrségi adatbázisba. Ugyan az idős férfi nem nagyon hasonlított már fiatalkori önmagára, a tetoválásai alapján azonosítani lehetett. További problémát jelentett, hogy 2018-ban megszüntették ellene a körözést, de ezt most az FBI újraindította, ahogy gyanúsított került a képbe. Arhuleta bűnös múltjáról a felesége sem tudott.

Hogy mennyi időre kell újra börtönbe vonulnia, egyelőre nem tudni.