Gellért, Mercédesz
13 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Tizenegy ember meghalt egy csehországi lakástűz miatt

2020.08.08. 20:06

Legalább tíz ember meghalt, amikor szombaton délután tűz ütött ki egy 13 emeletes lakóház legfelső részében a kelet-csehországi Bohumínban - jelentette a közszolgálati Cseh Hírtelevízió (CT24).

A tűz oka ismeretlen. A televízió a lakókra hivatkozva azt jelentette: a tragédiát nagy valószínűséggel egy, a 11. emeleten lakó ember okozta, aki ismeretlen okok miatt felgyújtotta lakása ajtaját. A tűz gyorsan átterjedt a szomszédos lakásokra is.

Lukás Popp, a morvasziléziai város tűzoltóságának szóvivője szerint hat ember egy 11. emeleti lakásban halt meg, ahol a tűz keletkezett. Öten szörnyethaltak, amikor kiugrottak a magasabban lévő lakásuk ablakából vagy balkonjáról. Az áldozatok között három kiskorú gyermek van.

Frissítés vasárnap reggel: A legfrissebb hírek szerint a tragédiában 11 ember vesztette életét. Tíz ember égési sérüléseket szenvedett, köztük két tűzoltó és egy rendőr is, írja a Bumm.sk. Jan Hamáček belügyminiszter szerint a tűzesettel összefüggésben a rendőrség egy embert elfogott, de azt nem erősítették meg, hogy az a gyújtogató lett volna. A belügyminiszter elmondása szerint a gyújtogató egy gyúlékony anyagot tartalmazó üveget dobott a lakásba, a háttérben egy szomszédok közti vita állhat.

Csehországban az utóbbi évtizedek legtragikusabb lakástüzéről van szó. Tíz éve, 2010 októberében Prágában egy lakóháztűzben kilenc hajléktalan vesztette életét. Nyolc halálos áldozata volt idén januárban a német határhoz közeli Vejprty egyik betegotthonában, illetve 1995-ben a prágai Olympic szállóban keletkezett tűznek.

(MTI)