Litván külügyminiszter: Tyihanovszkaja biztonságban van Litvániában

2020.08.11. 08:30

Szvetlana Tyihanovszkaja ellenzéki elnökjelölt Litvániában tartózkodik, és biztonságban van – írta Linas Linkevičius litván külügyminiszter a Twitteren kedden.

A politikust csapata azóta nem tudta elérni, hogy hétfőn elhagyta a választási bizottság épületét. Stábja attól félt, hogy letartóztathatták. A stáb mostan közlése szerint azonban Tyihanovszkajának nem volt más választása, mint, hogy a szomszédos Litvániába menjen. A határra a belarusz hatóságok szállították.

A hírek szerint cserébe Tyihanovszkaja elérte, hogy stábja egyik vezetőjét, Marija Morozt, szabadon engedjék, akit még a választás előtti napon vettek őrizetbe.

- írta a Tut.by.

A választási bizottság előzetes eredményei alapján Lukasenko 80,08 százalékot, míg Tyihanovszkaja 10,9 százalékot szerzett a vasárnapi elnökválasztáson. A részvételi arány 84 százalékos volt. A végeredményt augusztus 14-én teszik közzé. Az államtól független felmérések szerint Tyihanovszkaja nagyarányú győzelmet aratott. A politikus kijelentette: nem fogadja el a hivatalos eredményeket, és saját magát tartja a választás győztesének.  • Hírek
  • Árfolyam