Eufrozina, Kende
14 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Lövések a Fehér Háznál, Trump megszakított egy sajtótájékoztatót

2020.08.11. 06:12

Lövések dördültek a Fehér Háznál helyi idő szerint hétfőn délután, a bent sajtókonferenciát tartó Donald Trump amerikai elnök mondatát félbehagyva rövid időre távozott a teremből, jelenti az MTI.

A sajtókonferenciára belépett a titkosszolgálat egyik munkatársa, odafordult az amerikai elnökhöz, és azt mondta: „Azonnal álljon félre!” Donald Trump távozott a teremből, később kiderült, hogy lezárták a Fehér Ház környékét, és kívülről bezárták a sajtótájékoztatónak helyet adó terem ajtaját is. 

Amikor az elnök visszatért, elmondta: nem világos, hogy mi történt, folyik a vizsgálat. Egyelőre csak annyi tudható, hogy a Fehér Ház mellett lövések dördültek, egy embert mentővel kórházba szállítottak. 

Úgy tűnik, hogy egy személyt a titkosszolgálat lelőtt, nem tudom, milyen állapotban van, majd meglátjuk, mi történt

– fogalmazott Trump az újságíróknak. Hozzáfűzte, hogy a titkosszolgálat „uralja a helyzetet”. Az elnök egyúttal köszönetet is mondott a szolgálatnak a „gyors és hatékony” fellépésért. 

Arra az újságírói kérdésre, hogy a Fehér Ház alatti bunkerbe ment-e, nemmel válaszolt. Kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy egyáltalán nem jött zavarba, eszébe sem jutott, hogy ne térjen vissza a sajtótájékoztatóra. 

„Úgy nézek ki, mint aki zavarban van? – kérdezett vissza az újságíróknak. – Biztonságban érzem magam a titkosszolgálattal, fantasztikus emberek, a legjobbak közül valók, kiválóan képzettek.”

A sajtókonferencián egyébként Trump tájékoztatást adott a koronavírus-járványról, és újságírói kérdésre válaszolva kitért arra, hogy az immár nyilvánosságra hozott dokumentumok is bizonyítják, a 2016-os választási kampány idején az Obama-adminisztráció megfigyelte, lehallgatta őt és a munkatársait.

„Mindenki benne volt: tudott róla Obama elnök, Joe Biden, az alelnök, James Comey, az FBI vezetője és a hírszerzés vezetői is. Ilyesmi talán még soha nem fordult elő korábban az amerikai történelemben, és nem szabad megengedni, hogy még egyszer megtörténhessen” – hangoztatta Donald Trump.