Kisiklott, majd kigyulladt egy vonat Skóciában. Hárman meghaltak.

2020.08.12. 13:52

Nem sokkal délelőtt tíz óra előtt kisiklott, majd kigyulladt egy mozdonyból és négy kocsiból álló vonatszerelvény Skóciában, a Dundee–Aberdeen–vonalon, Stoneheaven közelében, a helyszínre a tűzoltók mellett legalább fél tucat mentőautó, illetve mentőhelikopter is kivonult. A legfrissebb hírek szerint a vonaton a hatfős személyzet mellett hatan utaztak, és hírügynökségi tájékoztatás szerint három ember meghalt, közölte a Sky News.

Az Euronews azt írja, hogy a régióban szerda reggel heves esőzés volt, a Network Rail korábban egy olyan felvételt is posztolt, amin a víz egy vasúti töltést árasztott el. A PA hírügynökségek vasútnál dolgozó források azt mondták, elképzelhető, hogy a balesetet földcsuszamlás idézte elő.

Nicola Sturgeon, Skócia első minisztere a Twitterre azt írta: „Ez egy nagyon súlyos baleset. A Network Railtől és a mentőegységektől már kaptam információkat, és folyamatos tájékoztatást ígértek." Sturgeon később a parlamentben azt mondta, súlyos sérülésekről kapott információkat.

Grant Shapps közlekedési miniszter közlése szerint a kormány támogatást biztosít az érintettek számára, és Sturgeonhoz hasonlóan ő is együttérzését fejezte ki a balesetben érintettek családjainak. Később Boris Johnson is együttérzéséről biztosítottaTwitteren az érintetteket, illetve megköszönte a mentőegységek munkáját.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport