Eufrozina, Kende
14 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Kötelező lesz Franciaországban a munkahelyi maszkviselés

2020.08.18. 18:52 Módosítva: 2020.08.18. 21:07

Kötelező lesz szeptembertől az orrot és a szájat elfedő maszk viselése a munkahelyeken Franciaországban – jelentette be az egyik legnagyobb francia szakszervezet vezetője a BFM francia hírtelevízióban az MTI tudósítása szerint.

Yves Veyrier, a Force Ouvriere nevű szakszervezet vezetője szerint a maszkokat csak akkor kell viselni, ha többen tartózkodnak egy légtérben. Leszögezte azt is, hogy a francia munkaügyi minisztérium döntése értelmében a maszkokat a munkáltatóknak kell megvennie. A rendelkezés szeptember 1-től lép életbe.

Francia kutatások azt mutatják, hogy a május 9-e és augusztus 11-e közt felderített vírusgócok legalább negyede munkahelyeken alakult ki.

A francia közegészségügyi hatóság (DGS) adatai szerint a vírus elsősorban a fiatal felnőttek körében fertőz, elsősorban az olyan nagyvárosokban, mint Párizs és Marseille. A héten a két városban bővítették azon helyek számát, ahol kötelező a maszkviselés, a kormány pedig rohamrendőröket küldött Marseille-be és a környékére megakadályozandó a rendelkezés elleni tiltakozást.

Franciaországban erőteljesen emelkedett a fertőzöttek száma az elmúlt napokban. A csaknem 67 millió lakosú országban eddig több mint 256 ezer fertőzöttet regisztráltak, a vírus okozta Covid-19 betegségbe mintegy 30 ezren haltak bele.